Raaka-aineet

 
Saippuat valmistetaan luonnollisista raaka-aineista. Kasviöljyt, savet, kasvijauheet ja eteeriset öljyt muodostavat tuotteen pohjan. Tehoa tuomaan on valittu pohjoisen perinteisiä yrttejä: katajaa, siankärsämöä, peltokortetta ja vadelmaa.

Kataja (juniperus communis) on perinteinen rohdoskasvi, joka kasvaa yleisenä koko Suomessa. Katajaa on käytetty kansanlääkinnässä mm. hoitamaan tulehduksia ja vilkastuttamaan verenkiertoa. Katajanneulasilla ja marjoilla on tutkimuksissa havaittu antimikrobisia vaikutuksia.  Tuotteissamme käytetään kuivattua katajanversoa, joka on kerätty Pohjois-Suomesta.

Siankärsämö (achillea millefolium) on tutuimpia niittykasvejamme. Sitä on käytetty perinteisesti rohdoskasvina ja teeaineksena. Siankärsämöllä on antimikrobisia vaikutuksia ja erityisesti sen kukkaa hyödynnetään kosmetiikassa sen ihoa puhdistavien vaikutusten takia. Tuotteissamme käytetään kuivattua siankärsämön kukkaa, joka on kerätty Pohjois-Suomesta.


Peltokorte (equisetum arvense) on oivallinen piin lähde. Pii on eduksi mm. iholle, hiuksille ja kynsille. Tuotteissamme käytetään Pohjois-Suomesta kerättyä kuivattua peltokortetta, joka uutetaan veteen, jotta vesiliukoinen pii saadaan talteen.


Vadelma (rubus idaeus) on tuttu herkullinen luonnonmarja. Vadelma on monikäyttöinen kasvi, jota hyödynnetään myös kosmetiikassa mm. sen antioksidanttisten vaikutusten takia. Käytämme tuotteissamme kuivattua vadelman lehteä, joka on kerätty Pohjois-Suomesta.


Tutustu tutkimukseen kasvien vaikuttavista aineista ja kemiallisista yhdisteistä:

Tuomela H., Tikkanen-Kaukanen, C. ja Rutanen, J. 2013. Luonnontuotteiden kemialliset yhdisteet